2016. március 9., szerda

Tippek diszlexiás nyelvtanulóknak: angol mondókák - nemcsak kicsiknek


Ime egy elég jószínvonalú mondóka gyűjtemény a youtube-ról:



Tartozik hozzá egy weboldal is ahonnan regisztráció után több mint 1700 oldalnyi ingyenes anyag tölthető le. Dalszövegek, szókártyák, szinezők. (A youtube-on "super simple english"-re keresve több hosszabb - rövidebb ilyen jellegű videót lehet találni).
Én már ovisoknak is ajánlanám őket, rövid alkalmankénti hallgatásra, majd fontos szerepük lehet az iskolai nyelvoktatás megtámogatásában. Ez megint egy multiszenzoros módszer (tehát több érzékszervet aktivizál),  ílyen módszerrel könnyű tanulni egy diszlexiásnak - de nemcsak nekik hasznos.
Gyerekeken kívül én kezdőszinten megrekedt diszlexiásoknak is ajánlanám ezeket a videókat - túl kell tennünk magunkat rajta, hogy azért, hogy lendületet kapjon a nyelvtudásunk most (rövid ideig) gyerekeknek szóló videókat fogunk hallgatni. Ezeknek a mondókáknak nagyon fülbemászó a dallamuk, ismerjük azt a jelenséget, amikor azt vesszük észre magunkon, hogy egy dalszöveget nem tudunk elfeledni, folyton eszünkbe jut.  Kezdő és újrakezdő szinten ez kifejezetten üdvözölendő jelenség, ha egy angol mondattal történik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése