2016. június 30., csütörtök

Útmutató a "Sikeres diszlexiás" bejegyzéseihez




Üdvözöllek az oldalamon. Elsősorban diszlexiás gyerekek szüleinek, felnőtt diszlexiásoknak és az őket tanító tanároknak szeretnék ötleteket és tippeket adni a nyelvtanulás, a tanulás és a mindennapi élet kihívásaihoz.
Úgy gondolom rengeteg tipp és technika van amelyeket alkalmazva egy diszlexiás sikeres lehet egy csomó olyan területen, ahol egyébként nehézségekkel küzd. 
Ezzel a tematikus útmutatóval a bejegyzések közti tájékozódás szeretném megkönnyíteni Neked.


Érdekérvényesítés és jogi kérdések:


Tanácsok nyelvtanuláshoz:
  • Angol mondókák- nemcsak kicsiknek - link egy jószínvonalú mondókagyűjteményhez a  YouTube-on. Nagyon fülbemászó dallammal, úgy tapasztaltam azokban is rögzül tölük jó pár mondat, akik egyébként sokat szenvednek egy mondat összerakásával
  •  Ingyenes hangoskönyvek nyelvtanuláshoz - a hangoskönyvek  sokat segíthetnek a diszlexiás nyelvtanulóknak a nyelvtanulásban. Ebben a bejegyzésben több ingyenes hangoskönyvet is ajánlok különböző szinten lévő nyelvtanulóknak.

Általános tippek tanuláshoz/tanításhoz

  • Híres diszlexiások: más szemszögből - sok lista kering a neten híres diszlexiásokról, mire használhatjuk ezeket a listákat tanárként és szülőként? Mikor legyünk óvatosak egy ilyen listával?


 Ha van olyan téma, amelyről szívesen hallanál, jelezd bátran.



 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése